Utställningen 27 mars inställd p g a Corona

Ibland sker det oförutsedda och i det här fallet heter det Corona. Vi - Fyra Fotografer, hade sedan länge planerat för en utställning  på Konsthallen i Gamla Stan med vernissage 27 mars. 

Efter moget övervägande har vi beslutat ställa in utställningen  för att återkomma i höst den 17 september. Lokalen är liten och det brukar vara fullt med folk på vernissagen. 

Trist, men inget att göra åt som läget utvecklat sig. 

Vi ses i höst!

Utställning 22-28 mars 2019

Fyra Fotografer ställer ut sina bilder på Galleri Konsthallen i Gamla Stan (Köpmanbriken 2) i Stockholm.

Vernissage 22 mars kl 16.00-20.00

Välkommen!

Övriga öppettider:

23/3  - 24/3 12.00 - 16.00
25/3 - 27/3  14.00 - 18.00
28/3              14.00 - 16.00

9-15 MARS GALLERI KORN

Det börjar närma sig. Den 9 mars smäller det för vernissage på Galleri Korn Hornsgatan 147. Årets version av Fyra Fotografers, nu nästan traditionella  utställning, öppnar. Tredje gången gillt är det, och då är det väl en vana.

Vad vi visar i år? 

Bästa sättet att få reda på det är förstås att maka sig till Söder och titta efter själv. Och kommer man på vernissagen finns det dessutom möjlighet att få sig ett glas vin och en näve (eller flera) chips. En liten ledtråd till vad man kommer att få se är MÄNNISKOR. Både på väggarna och på gallerigolvet. Man kan förstås också säga PORTRÄTT om man vill låta lite finare. Av människor från olika delar av tillvaron.  

 

Nyfiken? Självklart!

 

Så anteckna nu den 9 mars: Utställning av Fyra Fotografer- Krister Kleréus, Alf Johansson, Göran Tonström och Per-Erik Åström. 

Öppettider

Vernissage 9/3 kl 16-20

10/3-11/3 kl 12-16

12/3-14/3 kl 14-19

15/3 kl13-16

Sommarutställning

Fotograferna Mats Adsten, Krister Kleréus, Göran Tonström och Per-Erik Åström ställer ut på kultfiket Tårtan. Utställningen pågår hela sommaren, adressen är Hornsgatan 32, Stockholm och Tårtans öppettider är 8 - 18.

FYRA FOTOGRAFER 2.0

Ibland händer det: man får blodad tand. I februari 2016 blev fyra fotografer, Alf Johansson, Krister Kleréus, Göran Tonström och Per-Erik Åström till FYRA FOTOGRAFER. Vi hade en utställning på Galleri Korn Hornsgatan 147 och blev fullständigt översköljda av folk och beröm. Sånt känns gott i gamla tiger- och lejonhjärtan.

Så uppmuntrade av framgången tar vi nu nya tag och återkommer med en uppdatering:

FYRA FOTOGRAFER 2.0.

Den 17 februari är det vernissage. Samma plats och samma tid. Vad vi nu vet är att samtliga fyra kommer att visa upp nya sidor av oss själva. Färg till exempel. För man slutar ju inte att utvecklas bara för att några gråa hår slår ut. Och är det något vi fotografer är bra på , så är det ju gråskala. 

Öppettider: 

Vernissage 17/2 kl 16 - 20

18/2 - 19/2 kl 12 - 16

20/2 - 22/2 kl 14 - 19

23/2 kl 13 - 16

Ett nytt spännande projekt

Om jag säger "asylsökande flyktingar" så väcker det känslor och åsikter. Alltifrån Sverigedemokraternas främlingsfientliga retorik till grumliga tyckasyndom-känslor.

Jag är nu inne i slutfasen av ett projekt som jag gjort tillsammans med författaren Doris Dahlin och vi har skrivit bokavtal med Libris förlag om en bok som kommer att finnas ute i handeln i mitten av augusti 2017.Du hittar några av bilderna under rubriken "asylsökande" på min yta här.

/Per-Erik Åström

Utställning i en trädgård

Den 3 september var vi, fyra fotografer, tillsammans med sju andra fotografer med på en utställning i en trädgård i Huddinge. Anders Frick-Meijer med sambo Eva hade skapat ett fantastiskt arrangemang.

Japanbilder

Jag var i Japan för sju år sen. Och jag längtar tillbaka. Fast just nu finns det inget som talar för en återfärd. Så jag tröstar mig med bilder. Går igenom arkiven och lägger upp dem här.

/Göran tonström

Intervju med Moustafa Jano

Moustafa Jano flydde från den krigsdrabbade staden Aleppo i Syrien och hamnade på en flyktingförläggning utanför Karlshamn. Här gör han fotomontage som berättar om kriget i Syrien. 

Ny bildserie "Sommarens sista dans"

I Tantolunden inte långt ifrån biltrafik och höghus finns en gammal dansbana där det ibland under sommarkvällar dansas. En sensommarkväll var jag där och tog  bilder under sommarens sista dans.
/Krister Kleréus

Stadskap

Jag tänker utmana mig själv å det vådligaste och ge mig på det svåraste jag vet: färg. Så just nu närstuderar jag några mästare i detalj: William Egglestone, Martin Parr, Lasse Tunbjörk, Ernst Haas. Hur bär (bar) dom sig åt? Hur gjorde dom för att undvika sockerfällorna och visa upp världen som den är eller åtminstone kan vara? Som den ser ut i just min skalle. Det behöver inte alls vara så som den ser ut i andras. Det kan få vara en enda färg som dominerar (som hos Egglestone) eller en gräll palett som hos Tunis. 
/Göran Tonström

Nytt på sidan "Singlar" /Alf Johansson

 

 

 

 

Please reload

    This site was designed with the
    .com
    website builder. Create your website today.
    Start Now